19. juli 2012

Australia - ankomst Sydney

Etter en del fundering har jeg kommet fram til at jeg skal gjøre dette kronologisk. Muligens endrer jeg dette etterhvert, siden jeg mangler ikke har bildene fra de første delene enda.... Dette innlegget er iallefall om vår første dag i Sydney.

Entering Australia.

Jeg vet ikke om du har sett mye på Border security på MAX, det har både Kari og jeg (tror forresten Kari har sett litt mer enn meg..tv-slave.). Det er en australsk dokumentar serie fra grensevakten på australske flyplasser. De filmer alltid dumme utlendinger som har ting i kofferten som de ikke skal ha, og så blir de ofte sinte. Men vaktene er alltid ganske trivelige og høflige, som de fleste australiere!!!

Når vi kom til Sydney airport og skulle igjennom border security så står det et stort skilt det som forteller oss at de filmer Border Security nettopp idag!!! Hihi og artig var første tanke. Hjeeeeeeelp var andre. Nå hadde verken jeg eller Kari med forbudte ting inn i Australia, men vi måtte fylle ut et rimelig detaljert skjema, se under.


Begge hadde jo med et stort reiseapotek fra Norge.. Vi spurte barsk australiervakt ved passkontrollen om vi faktisk måtte krysse på punkt nr.1, hvilket vi måtte... Så Kari og jeg krysset av for "medicines, steroids, illegal pornography, firearms, weapons or illicit drugs". I sånne litt usikre situasjoner blir jeg litt småstresset, og tør påstå at min reisevenninne var litt lik... Og så lurte vi jo litt på om vi kanskje hadde jord på skoa våres også.. Tøffe tak.

En del av meg hadde ganske lyst til på å komme på tv, men egentlig ikke.. Ikke etter over et døgn på fly. Vi var ikke på vårt fresheste akkurat (synd jeg ikke har bilde av det)...
Den skuffende slutten på dette var at vakta kikket på oss og spurte; "Medicines?" og sendte oss rett gjennom. Ingen tvfremtid på oss, ikke måtte vi åpne bagasjen vår, ikke ble vi kroppsvisitert av en barsk australier.. Litt skuff, men vi var vel ganske lettet!!!!!

Jippi!! Kl.0800
Da dro to svært jet-lagged chicks til storbyen. Her fikk vi vår første opplevelse av Australsk matkultur. Scones!! NAM NAM NAM!! Som de faktisk serverer med smør, syltetøy og pisket krem. Var ikke siste gang vi åt scones nei, hvilket kan forklare at buksene har blitt litt trangere..

Scones! Legg merke til hvor fresh Kari faktisk er etter 27 timer reising.
Se hva vi fant like ved kaféen.

Skal jeg være helt ærlig så var operahuset bittelitt skuffende, dog kult. Veldig tøft å få se det i virkeligheten. Men det var gulere enn man tror.

Etter noen timer kom tredje kvinne for å gjøre gjengen vår komplett!!!



Sydney viste seg å være en ganske sjarmerende og ikke veldig stressende storby. Vi var såpass feil tidsmessig i hodet så vi orket ikke å kikke så alt for mye i butikker, men jeg fant noen butikker jeg kunne ønske å bruke restbudsjettet mitt når vi kom tilbake mot slutten av reisen...

6 kommentarer:

  1. Kjempespennende lesing! Gleder meg til fortsettelsen!

    Therese

    SvarSlett
  2. Veldig spent på fortsettelsen på denne! ;o) Herlig Mari, takk for turen!! :)

    SvarSlett
  3. takk for to postkort! De kom med 1 dags mellomrom. Ble litt nervøs da jeg leste om antibiotika, så måtte bare sjekke bloggen at du er like hel:) Fortsatt god sommer:)Margareth

    SvarSlett
  4. Takk for turen, og jeg kan hilse fra Melbourne og si at du MÅ tilbake. Du hadde elsket Melbourne, det er 2-3 koselige kafeer i hvert kvartal (minst!) og utrolige shoppingmuligheter. Jeg var på 3 kafeer idag, gjett om buksene mine strammer litt ekstra :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ååååå!!! Det får bli neste gang. Søren at jeg ikke fant meg en kjekk og rik australier sånn at jeg måtte flytte ned dit noen år (uten å jobbe).
      En trøst er jo at du faktisk nyter kafetilbudet til det fulle!!! Setter pris på det!

      Slett